[About]

Digander Wireless AB grundades år 2007 av Per G Andersson. Företaget startade med mobil marknadsföring där Digander Wireless har levererat drygt 3 miljoner meddelande till konsumenter i Sverige och Norge.

Tack vare många års erfarenhet från mobilbranschen och samarbete med andra företag kan vi erbjuda allt från rådgivning till leveranser av delsystem eller kompletta lösningar. Vi arbetar med iPhone och Android apps, betalningslösningar för varuautomater, mobila portaler, SMS-tjänster och tjänster som lanseras under egna varumärken. Vårt fokus är och har alltid varit mobila tjänster.

Vår uppfattning är att det behövs erfarenhet och kompetens i samband med utveckling av mobila tjänster. Behovet minskar inte med dagens snabba utveckling inom mobilbranschen. Det finns många vägval mellan iPhone, Android, Symbian, och andra mobila plattformar. Dessutom finns det många möjligheter med mobila portaler, positionering, M2M och mobil betalning. Det gäller att välja rätt. Digander har erfarenhet från de flesta områden inom mobila tjänster.

Per G Andersson, VD / CEO

PG Andersson har mer än 25 års erfarenhet från utveckling av mobila tjänster och koncept. Med en civilingenjörsexamen från KTH ansvarade PG under 1990-talet för några av Telias första mobila video- och Internettjänster. Efter 15 år hos Telia flyttade PG till Norge där han år 1999 var projektledare vid lanseringen av NetComs WAP-portal, som var en av de första mobilportalerna i världen.

Under 2000-talet var PG en av grundarna av MobileSpring i New York, som introducerade en produkt som öppnade möjligheten att skicka SMS mellan operatörer i USA. Denna SMS-lösning används fortfarande och hanterar idag SMS som skickas mellan drygt 300 miljoner användare i 28 länder.

Innan PG flyttade tillbaka till Värmland så arbetade han hos NetCom, som är näst största mobiloperatören i Norge. Med affärsansvar för mobilt innehåll och betalning utvecklades affärsområdet från ca 100 miljoner i årsomsättning till nästan 1 miljard norska kronor. År 2007 grundade PG Digander Wireless AB i Karlstad.